Meet the team – Silvy

Silvy versterkt sinds oktober ons supportteam. Ze omschrijft zichzelf als een manusje-van-alles. Een kwaliteit die erg van pas komt in haar job als Support Agent! 

Wat zijn jouw taken?

Als Support Agent staan mijn dagen altijd in het teken van customer service. Klanten kunnen bij mij terecht met allerhande vragen. Dit zowel telefonisch als via ons ticketsysteem. Zijn er orders die niet zijn vertrokken? Dan ga ik na wat hiervan de oorzaak is. Dit door navraag te doen in ons warehouse of door een kijkje te nemen op locatie. Daarnaast open ik ook cases bij carriers en volg ik deze op. 

Hoe heb je de voorbije maanden ervaren?

Ik ben bij ShopWeDo gestart in oktober, vlak voor de drukke eindejaarsperiode. Het Support Team kon dus zeker wat extra handen gebruiken. Na een aantal dagen opleiding, ging ik meteen aan de slag. Kort daarna volgde ook de verhuis van ons warehouse voor de komst van onze Autostore. Spannend! De afgelopen maanden waren dus zeker heel leerrijk. 

Hoe ziet een werkdag eruit?

Ik start meestal met wat orde te scheppen op mijn bureau (lacht). Zo kan ik met een schone lei aan mijn dag beginnen. Daarna start ik met het oplossen van Q&A’s. Dit zijn vaak bestellingen die – nadat ik de vorige werkdag heb afgesloten – niet zijn vertrokken wegens een probleem (bv. te weinig voorraad, een probleem met de adresgegevens, … ). Dit moet natuurlijk meteen worden opgelost, zodat de orders zo snel mogelijk naar de eindklant kunnen vertrekken. Daarna start ik met de verwerking van mijn tickets met klantvragen. Je ziet mij dan ook op dagdagelijkse basis in ons warehouse om zaken fysiek te controleren. 

Deed je hiervoor een gelijkaardige job?

Helemaal niet. Ik was hiervoor werkzaam als grafisch productiemedewerker bij zusterbedrijf Babygoodies. Ik volgde een grafische opleiding op mijn middelbare school waardoor dit een logische keuze was. Bij Babygoodies stond ik naast de productie ook in voor het beantwoorden van klantvragen en telefoons. Dit vond ik erg leuk. Toen ShopWeDo een nieuwe Support Agent zocht, waagde ik dan ook mijn kans. Ik had ondertussen ervaring met klantcontact en ik kende het bedrijf en het warehouse al goed. Je kan mij dus zeker een manusje-van-alles noemen. En dat is nu net een kwaliteit die goed van pas komt in mijn huidige job. 

Wat maakt jouw job leuk?

De afwisseling! Toen ik hier startte kreeg ik een aantal klanten toegewezen voor wie ik het eerste aanspreekpunt zou zijn. Ondanks dat ik elke dag dezelfde klanten te woord sta, is elke dag toch uniek. De klantvragen zijn nooit hetzelfde! Hierdoor blijft het natuurlijk ook boeiend. Wat ik ook erg leuk vind, is dat je na verloop van tijd de klant ook beter leert kennen. Ik geniet van het sociale aspect van deze job. Ook de afwisseling tussen het beeldschermwerk en het fysiek oplossen en controleren van zaken in ons warehouse, maakt mijn job erg veelzijdig. 

Online shoppen, is dat iets voor jou? 

De afgelopen tijd shop ik meer en meer online. Daar zijn de winkels altijd geopend en heb je een ruimer aanbod. Wat ik vooral online koop? Kleding, huishoudproducten en eten voor mijn hondjes Marie en Maurice. Mijn boodschappen reserveer ik sinds kort ook online. Wat een gemak!