Meet the team – Reinout

Begin oktober vervoegde Reinout (26) ons salesteam als junior inside sales. We stelden enkele snelle vragen om hem wat beter te leren kennen. 

Intussen ben je hier bijna een half jaar aan de slag. Hoe kijk je terug op jouw eerste maanden bij ShopWeDo?

Alle dagen is er wel iets dat ik bijleer en dat maakt het interessant. De extra drukte door de feestdagen was wel een uitdaging. Het was eigenlijk meteen een vuurdoop door hier net voor de eindejaarsperiode te starten (lacht). We blijven volop groeien. Waarschijnlijk is het grote aantal te verwerken orders van toen maar een voorproefje van de toekomst. Uit zo’n piekperiode leren we als bedrijf natuurlijk zeer veel. Ik vind het niet noodzakelijk slecht om een soort stresstest te hebben omdat het aantoont waaraan we best aandacht spenderen. Als je nooit in zo’n situatie zit, kan je onmogelijk processen verbeteren.

Sinds ik hier werk, ben ik bovendien beginnen merken dat ik het heel belangrijk vind om dicht bij huis te werken. Ik hoef maar een kwartiertje te fietsen, dat is zalig. Het geeft mij meer tijd en ruimte om op adem te komen na een drukke dag of week. 

 

Wat houdt de job in van een inside sales?

Ik zou het kunnen samenvatten als hoofdzakelijk bezig zijn met klantencontact. Dit betekent, bellen met huidige klanten en meedenken over hun toekomstplannen. Daarnaast bel en beantwoord ik vragen van webshops die interesse hebben in onze diensten.

In deze job draait het om mensen tevreden houden door hen zo goed mogelijk te informeren en adviseren over wat we kunnen doen voor hun ideeën en projecten. Communiceren is, net zoals ideeën en projecten ademruimte geven, wat ik graag doe. Met de informatie die ik ontvang, probeer ik dan binnen onze werking de gepaste oplossing aan te bieden.  

 

Wat is het eerste dat je doet wanneer je aan jouw dag begint?

Ik probeer mijn dag te plannen. Dus de eerste vijf à tien minuten bekijk ik wat de belangrijke elementen van mijn dag zijn zodat ik mij daarop kan voorbereiden. Ik maak een uitsplitsing van de kritieke taken door mijn prioriteiten te stellen.


Hoe verloopt de rest van jouw werkdag?

Die is altijd anders. Vaak staat oplossingen vinden centraal, dat is iets dat elke dag voorkomt. Hiermee bedoel ik, zeker qua communicatie naar klanten toe, of iets anders dan verwacht gaat in het warehouse. Dan stel ik mezelf steeds vragen zoals: “Hoe is dit gebeurd?”, “Welke acties kunnen we ondernemen om dit op te lossen?” en “Wat kan er gedaan worden om soortgelijke situaties in de toekomst te vermijden?”. Door de lessen en oplossingen mee te nemen naar volgende projecten zorg je dat zulke zaken zich niet meer herhalen. Daarnaast zie je mij vaak bellen. Iedere dag heb ik meetings of gesprekken met klanten of leads. 

 

Aangezien je binnen e-commerce werkt, ben je zelf iemand die frequent online koopt?

Meer en meer. Dat was een natuurlijk proces, door de lockdown is dat gegroeid. Wat ik zoal koop? Vanalles, van boeken tot elektronica. Misschien eerder gadgets en sportgerief. Online boodschappen reserveren om erna af te halen doe ik ook. Het is makkelijk en zo probeer ik dingen te vereenvoudigen. 

 

Word jij onze nieuwe collega?

Join us! Binnenkort verschijn jij misschien wel in onze “Meet the team” rubriek. Kijk snel eens op de jobpagina voor onze openstaande vacatures.