Meet the team – Vie

De rubriek ‘Meet the team’ is terug van weggeweest. Bij ShopWeDo zetten we graag de mensen achter ons bedrijf eens in de kijker. Zo krijg je een blik achter de schermen en kom je te weten hoe hun job en werkweek eruit ziet. Vandaag stellen we je graag voor aan Vie.

 

Wie is Vie?

Ze werkt hier nog niet zo heel lang, toch kijkt Vie (42) al tevreden terug op haar afgelopen vier maanden als inbound medewerker. Vie is de andere straffe dame die je net zoals Jorinde terugvindt in de inboundzone. 

Hoe heb je de eerste maanden hier ervaren?
Ik vind het heel plezant. Het is afwisselend, het is lekker druk en ik hou daar wel van. Daardoor vliegt de dag altijd snel voorbij. Soms heb je ook chaotische dagen en dat vind ik nóg leuker (lacht). 

Hoe zou je jouw job omschrijven aan anderen?
Wat ik doe, is eigenlijk het registreren van alle artikelen die geleverd worden. Dus de ontvangst van goederen, het registreren, het wegzetten, de stock bijvullen en opvolgen. Dat is het voornamelijk.

Hoe verloopt jouw werkdag gewoonlijk?
In de voormiddag komen alle leveringen meestal binnen, die help ik eerst mee te inbounden. Daarna hou ik mij bezig met het wegzetten van de binnengekomen goederen. Tegen ‘s avonds zijn het de retouren die verwerkt moeten worden. Dat is hoe het normaal een beetje zou moeten verlopen. Wij hebben soms ook projecten die ertussen komen of leveringen die niet meteen gevonden worden. Zulke zaken kunnen de ‘normale dag’ wat overhoop halen. Of zoals nu zijn er heel veel outbounds, dan ga ik daar helpen. 

Wat deed je in jouw vorige job?
Hiervoor was ik rayonverantwoordelijke droge voeding bij een supermarkt in de buurt. Daar had ik een ploeg van 22 vrouwen onder mij. Dus ik vind het wel fijn dat ik vandaag vooral met mannen samenwerk, ik kan nogal een flapuit zijn (lacht).

Wat vind je zo leuk aan jouw job bij ShopWeDo?
Het is eigenlijk wel heel afwisselend. De ene keer zijn het probleemgevallen die je moet oplossen, dan is het retourverwerking of zijn er net heel veel leveringen. Je staat niet 8 uur aan één stuk achter dezelfde bureau. En dat vind ik wel tof, afwisseling is fijn.

Is er iets waarmee je iedere dag start?
Ja, orde. Ik hou wel van orde brengen in de chaos. We letten erop dat het hier altijd proper is opgekuist, dat plastic en karton weggeruimd zijn. Dan heb je overzicht en kan je gerust aan de dag beginnen. Dan mag de chaos komen (lacht). 

Hoe kijk je terug op de drukke piekperiode?
Ik moet zeggen, dat was gewoon niet te veel denken aan wat er nog allemaal moest gebeuren. Gewoon van A, B naar stap C alles afwerken. Dan behoud je kalmte, ik ben nogal heel stressbestendig. Wat staat er op mijn planning, hop en komt er iets tussen? Dan pakken we dat erbij en we doen wat we kunnen, zo snel als we kunnen. 

Heb je hier al een moment meegemaakt dat je niet snel zal vergeten?
Een echt opvallend moment nog niet. Ik vind het in het algemeen wel fijn dat er heel veel op Facebook wordt gezet. Het team wordt er heel hard bij betrokken, zoals die leuke groepsfoto’s van toen het uur verlaat werd. Het voelt hier zo’n beetje als een warm nest. 

Online shoppen, is dat jouw ding?
Ja, dan moet ik zelf niet naar de stad. Ik hou niet erg van drukte en veel mensen, dan kies ik liever voor online shoppen. Je kan het op eender welke luie moment doen vanuit de zetel (lacht). Voeding heb ik wel nog nooit online gekocht. Het zijn voornamelijk kleren, of spulletjes voor in de tuin en boeken. Ik denk dat ik nu aan drie à vier boeken per week zit die ik lees. 

 

Word jij de nieuwe collega van Vie?

Check snel onze openstaande vacatures op de jobpagina en stel je kandidaat.