Meet the team – Veerle

Kennismaking met Veerle

Deze week zetten we Veerle (41 jaar) in de spotlights. In november 2018 ging ze van start bij ShopWeDo. Net zoals haar collega’s kreeg ze enkele vragen voorgeschoteld die ze met plezier beantwoordde. 

Wat houdt jouw job in?
Ik ben verantwoordelijk voor sales en neem contact op met nieuwe leads om hen te informeren over de diensten en werkwijze van ShopWeDo. Daarnaast heet ik nieuwe klanten welkom en begeleid ik hen bij de opstart. De meeste klanten komen graag eens langs om een kijkje te nemen in ons warehouse. Dan geef ik hen een rondleiding om te tonen hoe we hun bestellingen verzamelen, verpakken en verzenden. 

Hoe zou je een typische werkdag omschrijven?
Mijn dag begint steeds met een koffietje terwijl ik mijn computer opstart. Daarna bekijk ik mijn mailbox en check ik het platform om te kijken welke nieuwe leads zijn binnengekomen. Ik werk offertes uit en beantwoord algemenere vragen van klanten over bepaalde processen, projecten, verpakkingen…

Wat maakt jouw job zo leuk?
De variatie en het klantencontact. Geen enkele dag ziet er hetzelfde uit. We hebben een heel verscheiden mix van klanten en het zijn vaak echte ondernemers die hun eigen webshop opgestart hebben. Leuk om met zo’n gepassioneerde mensen samen te werken. Daarnaast vind ik het ook heel fijn om ShopWeDo voor te stellen aan nieuwe klanten. Ik ben best trots op ons bedrijf en krijg ook heel positieve reacties wanneer ik onze diensten en ons platform voorstel en een rondleiding geef door het warehouse.

Wat deed je in jouw vorige job?
Hiervoor werkte ik als Key Account manager bij PostNL en was ShopWeDo een klant van mij. Ik ben dus al even vertrouwd met het logistieke aspect van e-commerce. Bij PostNL ging ik geregeld de baan op om klanten te bezoeken en bezocht ik bedrijven die met PostNL als logistieke partner wilden samenwerken. In tegenstelling tot mijn vorige job, ga ik nu niet veel meer de baan op. Nieuwe klanten willen nu graag bij ShopWeDo langskomen om een beter inzicht te krijgen in ons proces.

Hoe heb je de afgelopen maanden met het coronavirus en de drukte ervaren?
Dat was wel speciaal omdat we in tegenstelling tot de eindejaarsperiode nu niet voorbereid waren op een sterke piek in online orders. Wat mij het meest is bijgebleven is de snelheid waarmee ShopWeDo zich heeft kunnen aanpassen aan deze situatie. Midden maart, toen de lockdown er was, is er eigenlijk heel snel een nieuw proces gekomen. Op kantoor hebben we allemaal meegeholpen om pakketjes klaar te maken, om de stroom aan te kunnen. Dat was mooi om te zien. Zowel bureau als warehouse vormden echt één team. Hoe we allemaal samenwerkten om pakketjes buiten te krijgen, dat zal ik niet snel vergeten.  

Ben je zelf een frequente online shopper?
Ja, toch wel wekelijks. Op maandag kijk ik steeds uit naar mijn vaste maaltijdbox met lekkere recepten. Verder koop ik vooral fashion, verzorgingsproducten, speelgoed en boeken online. Het is wel grappig, mijn vriend werkt nu van thuis uit en is verrast dat er zo vaak een koerier aan de deur staat. Vroeger kon ik dit nog een beetje verbergen, maar dat lukt nu niet meer. Sinds ik bij ShopWeDo werk heb ik ook heel wat nieuwe webshops leren kennen en het gebeurt wel eens dat ik iets bestel op de webshops van onze klanten. 

Kom jij ons team vervoegen?

Ga eens kijken bij onze openstaande vacatures en vind een job die bij jou past.