Meet the team – Olivier

Wie is Olivier? 

Deze week maken we kennis met Olivier (33 jaar). In november 2015 ging hij bij ShopWeDo aan de slag. Gedurende deze 5 jaar, heeft hij de snelle groei van kortbij ervaren. 

“Ik ben hier binnengestapt toen we 2 rijen palletten op de grond hadden staan en 5 rekjes. Vandaag zitten we op 3 verschillende sites, vol met producten.”

Wat doe je hier precies?
Sinds kort ben ik hier de magazijnverantwoordelijke. Voorheen deed ik dit samen met Tom, afwisselend in shiften. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat al het volk dat gepland staat, ook aanwezig is en dat ze allemaal heel goed weten wat er van hen verwacht wordt. Naast het dagdagelijkse werk dat moet gebeuren, bekijk ik alle bijkomstige dingen en wie wat en wanneer kan uitvoeren. Ik merk dus dat ik nu veel meer moet bezig zijn met het plannen en alles in goede banen te leiden. Deze overgang is toch wel even wennen. Toen ik hier startte, heb ik het werk heel lang alleen gedaan. Nu is het tijd om hier stilletjes aan vanaf te stappen en vooral te plannen en te coördineren. 

Wat vind je zo leuk aan jouw job?
Dat is voor mij de voldoening die ik krijg wanneer alles klaar is op het einde van de dag. Wanneer alle pakjes buiten zijn, er geen openstaande orders meer zijn… eigenlijk wanneer de to-dolijst leeg is. Afwisseling en uitdagend werk heb ik op zich ook wel graag, maar het voornaamste is dat alles gedaan is dat moest gebeuren. Dan ben ik content. 

Is er iets waarmee je iedere werkdag start?
Aan het begin van de werkdag kijk ik hoeveel bestellingen er reeds zijn, dit gebeurt meestal voordat iedereen in het magazijn begint. Eens we hier een idee van hebben, help ik het team op gang en daarna ga ik verder met het afwerken van mijn to-do’s. 

De afgelopen maanden, hoe heb je die hier ervaren?
Dat is wel heftig geweest want de vorige lockdown was zo plotseling. Van dag één op dag twee is het hier bij wijze van spreken ‘ontploft’. Veel tijd om hierover na te denken hadden we niet, het was meteen hard werken om alles rond te krijgen. En dat is ook gelukt. Nu is het tijdens de tweede lockdown een pak aangenamer omdat we veel beter voorzien zijn op deze periode. 

Is er een bepaald moment dat je nooit gaat vergeten?
Als ik aan iets terugdenk bij ShopWeDo, dan zal het mijn eerste vaste collega zijn: Sara. Met haar heb ik hier de eerste twee jaren nauw samengewerkt. We deden afwisselende shiften, zij werkte tot 18 uur en ik begon om 15 uur. Dus we werkten iedere dag drie uur samen en dat schept een band. Voor mij is dat toch wel het fijnste moment geweest. Nu groeien we in zo’n mate dat het iets minder persoonlijk is. Met Sara heb ik fijne tijden beleefd en ik vond het dan ook jammer om haar te zien vertrekken. 

Ben je iemand die zelf graag online shopt?
Ja toch wel, veel te veel eigenlijk (lacht). Vooral dingen zoals elektronica en kledij durf ik ook wel online te kopen. Eerlijk gezegd, als ik het online kan kopen, dan koop ik het online. De grootste voordelen? Dat er veel beschikbaar is en dat je het de volgende dag in huis hebt. Ik heb zelf werk met andere mensen hun pakjes hier buiten te krijgen, maar ik maak zelf ook gebruik van dit gemak wanneer ik elders iets bestel. 

Kom ons versterken

Bekijk onze openstaande vacatures op onze jobpagina en word deel van ons team!