Meet the team – Maryna

Inbound medewerkster Maryna versterkt sinds mei ons warehouse team. Ze omschrijft haar job in het kort als: “Het inspecteren en verwerken van onze retouren.” Wat dit precies inhoudt, lees je hieronder. 

Wat zijn jouw taken? 

Ik verwerk voornamelijk de retouren die binnenkomen in ons magazijn. Meer zelfs: ik inspecteer ze. Ik maak wat retour is gekomen open en controleer de goederen op beschadigingen. Zijn de goederen nog perfect in orde? Dan mogen ze terug op stock. Zijn de goederen beschadigd? Dan wordt onze klant hiervan op de hoogte gesteld via het ShopWeDo-platform. Op drukke momenten versterk ik de rest van mijn team en help ik bij het inslaan, het toewijzen van locaties en de orderpicking van goederen.

Hoe heb je de voorbije maanden ervaren?

De afgelopen periode was het heel druk in het warehouse. We bevinden ons sinds november echt in dé piekperiode van e-commerce. Er gingen op sommige dagen tot 7000 orders per dag buiten. Ook bij de inbound moesten we een tandje bijsteken! De stock van onze klanten raakt in drukke periodes natuurlijk veel sneller op, waardoor er meer werd geleverd en moest worden aangevuld.

Hoe ziet een werkdag eruit?

Mijn werkdag begint meestal met een cycle count. Hierbij gaan we na of onze digitale voorraad klopt, door deze af te stemmen met de fysieke voorraad. Wanneer er een voorraad op nul komt te staan bijvoorbeeld, checken we dit ook fysiek na en maken we deze locatie leeg. Zo kunnen we de vrijgekomen locaties opnieuw benutten. Nadien start ik meestal met het verwerken van de retouren of het inbounden van goederen. 

Deed je hiervoor een gelijkaardige job?

Totaal niet! Dit is mijn eerste ervaring in de logistiek en het bevalt me. Toen ik nog in Wit-Rusland woonde, werkte ik als sales assistent voor een kledingbedrijf. Nu verwerk ik heel veel kledingretouren. De job is anders, maar het product is wel hetzelfde!

Wat maakt jouw job leuk?

Ik vind het leuk dat ik me in deze job zowel fysiek als mentaal kan inspannen. Daarnaast vind ik het ook fijn om te werken voor een bedrijf dat in beweging is. Sinds ik hier gestart ben in mei is er al zoveel veranderd in het warehouse! 

Welk moment zal je niet snel vergeten?

Black Friday! Het was mijn eerste ervaring met deze dag in een logistieke omgeving. Dan merk je wel hoeveel er daadwerkelijk online besteld wordt. We hebben gezweet! 🙂

Online shoppen, is dat iets voor jou? 

Bepaalde dingen shop ik wel eens online. Kleding koop ik wel nog altijd liever in een fysieke winkel zodat ik iets ‘echt’ kan passen. Tenzij ik mijn maten ken en precies weet wat ik wil, dan zoek ik het internet op!