Meet the team – Madea

Maak kennis met Madea

Madea is 23 jaar en werkt nu enkele maanden bij ShopWeDo. Ze begon hier net tijdens de ongekende drukte die covid met zich meebracht. 

Hoe zijn je eerste maanden hier al verlopen?
Goed en ook leerrijk. Iedere dag is er wel iets dat ik bijleer en dat maakt het leuk. Toch was het redelijk vreemd om tijdens corona met een nieuwe job te starten. Het was natuurlijk een beetje chaotisch doordat e-commerce verdubbeld is. Niemand had het verwacht. Dus toen ik hier startte, ben ik er meteen ingerold. Dat was toch wel een moment dat ik niet ga vergeten. 

Wat deed je bij je voormalige werkgever?
Hiervoor werkte ik ook in de logistieke sector. Mijn takenpakket bestond toen vooral uit administratie: prefactureren, transportdocumenten opvragen en communiceren met transporteurs. 

Hoe zou je jouw huidige functie omschrijven?
In vergelijking met mijn vorige job doe ik nu meer customer service. Ik beantwoord alle vragen van klanten door telefonische begeleiding en dagelijkse opvolging van tickets. Daarnaast ondersteun ik ook de projecten en de klanten die opstarten. Wat ik ook nog doe zijn cases van carriers opzoeken en opvolgen. Mijn taken zijn dus best uitgebreid. 

Wat vind je het leukste aan de klantendienst?
Deze job vind ik beter omdat het niet eentonig is. Wanneer klanten bijvoorbeeld vragen hebben over hun inbound of orders, dan informeer ik hen. Ook het behandelen van binnenkomende klachten over bijvoorbeeld verzendmaatschappijen neem ik voor mijn rekening. Ik weet dat niet iedereen graag klachtenbehandeling doet, maar ik kan daar wel vrij goed tegen. Wat ik het leukst vind, is het contact met mensen en ook dat je uit ieder probleem iets nieuws leert. 

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?
Dat verandert dagelijks. Wanneer ik aankom, kijk ik eerst en vooral naar het scherm om te zien hoeveel tickets er openstaan. Op het einde van de dag wil ik echt dat die teller op 0 staat. Wanneer ik aan het einde van de dag 0 zie staan, dan kan ik opgelucht naar huis. Dus van veel openstaande tickets krijg ik stress want ik wil zoveel mogelijk klanten snel kunnen helpen. Nadat ik mijn flesje heb gevuld aan de waterfontein, begin ik aan mijn taken: tickets openklikken en beantwoorden, mijn mails lezen, de telefoon opnemen en klanten begeleiden. 

Hoe sta je tegenover online shoppen?
Ik moet wel zeggen, door corona is het anders om te gaan winkelen. Normaal ben ik een persoon graag eens naar de stad gaat. Niet meteen om iets te kopen, maar ook om aan window shopping te doen. Tegenwoordig koop ik vanalles online zoals uurwerken en kledij. Maar ook elektronica, juwelen, toestellen… Het is praktischer, maar ook sneller. Als je fulltime werkt, dan is het soms wat moeilijk om door de week naar de winkel te gaan. Op zaterdag heb ik vaak nog talloze andere dingen te doen en dan wil ik niet de hele dag in winkels aanschuiven. Dan heb ik zoiets van: “Ik bestel het wel online”. Reviews bekijk ik altijd als eerste. Als ze slecht zijn, dan ga ik een product niet bestellen.  

Maak deel uit van het ShopWeDo team 

Bekijk onze openstaande vacatures en wie weet werken we binnenkort samen.