Meet the team – Kurt

Vandaag is Kurt (33 jaar) aan de beurt om even in de schijnwerpers te staan. Als orderpicker in ons warehouse maakte hij tussen twee batches door de tijd voor een paar snelle vragen.

Welke taken voer jij hier zoal uit in het magazijn?
Als job doe ik hier de orderpicking van de bestellingen. Inpakken hoort er ook bij, maar dat doe ik in mindere mate. Soms verzend ik pakketjes en als het nodig is spring ik bij om vrachtwagens te lossen met de heftruck. Puur het magazijnwerk eigenlijk, met verschillende dingen.

Het leukste aan mijn job van vandaag vind ik om eerlijk te zijn de orderpicking zelf. Je loopt rond en je ziet veel gebeuren. Ik werk het liefst met mijn handen en ik moet kunnen bewegen. Aan de verzendtafel blijf je vrij lang op dezelfde plek staan. Dus daarom doe ik de picking liever. 

Hoe ziet het begin van jouw werkdag eruit?
Euhm ja, ik kijk eerst hoeveel werk er is. Daarna vlieg ik er meteen in en start ik met het verzamelen van orders. 

Deed je in jouw vorige job iets gelijkaardigs?
Voor ik hier begon te werken heb ik al veel orderpicking gedaan bij andere logistieke bedrijven. 

De eerste maanden bij ShopWeDo, hoe kijk je daarop terug?
Ik voel mij hier super goed en dat is belangrijk. Als ik vergelijk met vorige jobs, voel ik mij hier echt wel op mijn plaats. De sfeer met de collega’s onderling is plezant en ook de bazen zijn sympathiek.

Het is erg druk geweest, maar ik heb nu niet meteen het gevoel dat het veel kalmer is geworden. Na het eindejaar, denk ik wel dat de klanten tevreden waren over de snelheid waartegen alles buiten is gegaan. Daar werken we toch wel echt naartoe. 

Steeds meer mensen kopen online. Jij ook?
Ja! Zeker sinds dat corona bezig is, is dat bij mij echt wel omhoog gegaan. Eten ofzo koop ik wel niet online, maar wel praktische dingen zoals een koptelefoon of een bureau. Online is winkelen veel gemakkelijker en ik ga al niet graag naar de winkel om te shoppen.