Meet the team – Darlene

In elke editie van Meet the team zetten we iemand van ShopWeDo in de kijker. Junior marketeer Darlene (23) gaat hiervoor bij iedereen langs voor een foto en een kort gesprek. Hun antwoorden giet ze nadien in een artikel. Deze keer kreeg ze zelf een aantal vragen voorgeschoteld tijdens een mini-interview

Darlene, hoe zou je jouw job omschrijven?

Ik doe voor ShopWeDo allerlei marketinggerelateerde zaken zoals het onderhouden van de website, social media en het schrijven van blogartikelen. Daarnaast ondersteun ik ook het marketingteam van Babygoodies met soortgelijke taken en maak ik af en toe tutorial video’s met een woordje uitleg over een bepaald product. 

Wat maakt jouw job leuk?

Zonder twijfel de variatie. Ik hou veel van afwisseling en het is leuk om zo nieuwe dingen bij te leren. De rubriek Meet the team doe ik graag omdat dit een toffe manier is om collega’s beter te leren kennen. Het is trouwens even wennen dat ik nu niet zelf de vragen stel (lacht). 

Welke job deed je hiervoor?

Vorig jaar ben ik afgestudeerd en dit is mijn eerste job. Afgelopen zomer was ik stagiair marketing bij Babygoodies en dan ben ik verder gerold in deze functie. Voor mijn stage heb ik zelfs nog even als student orderpicking gedaan in het magazijn. Hierdoor heb ik het bedrijf op verschillende domeinen beter leren kennen en weet ik ook hoe e-commerce achter de schermen in zijn werk gaat. 

Noem één moment dat je niet snel zal vergeten. 

Dan zeg ik de opnames van #weetikveel met Kobe Ilsen. Het was een toffe ervaring om de opnames van een tv-programma van dichtbij te kunnen volgen. Achteraf was het leuk om de ShopWeDo collega’s op tv te zien verschijnen. Een geslaagd eindresultaat. 

Koop je zelf veel online?

Dat valt wel mee, denk ik (lacht). Het grote voordeel van webshops is het ruime aanbod en de snelle levertijd. Elektronica en dergelijke koop ik daarom meestal online. Voor kledij ga ik graag eens naar de stad om te shoppen.