Meet the team – Bart

Team Oostende mag natuurlijk ook niet ontbreken bij deze rubriek. Tijd om hen in de spotlights te zetten. Warehouse manager Bart (40) vertelt hoe het was om daar met een volledig leeg magazijn te starten. Begin mei 2020 werd het officieel in gebruik genomen. De coronacrisis zorgde er zelfs voor dat de opening één maand vroeger dan gepland plaatsvond. Sindsdien gaat het er in West-Vlaanderen ook tegen 200 km/h aan toe.
Hoe vond je het afgelopen jaar?

Het afgelopen jaar? Goh, best hectisch omdat het allemaal heel snel is gegaan. We zijn van 0 begonnen in Oostende. Begin mei zijn we daar opgestart en na één jaar zit het al goed vol. Ik ben bovendien in volle coronacrisis met een nieuwe job begonnen en dat was heel speciaal. Gedurende een maand kwam ik van Oostende naar hier (Mechelen). Iedere dag op en af, op een lege autostrade. Ik heb hier mijn opleiding gehad bij Tom en Olivier om dan in Oostende aan de slag te kunnen. 

Die eerste dagen zullen je nog lang bijblijven. 

Ja. Mijn eerste dag en week bij ShopWeDo Oostende zal ik niet snel vergeten. Ik was daar als eerste en werkte er in het begin helemaal alleen. De dag voor de opening heb ik nog samen met Kenny de inbound gedaan. Dan was het aan mij. Uiteindelijk zit je toch op 150 km van iedereen. 

Hoe zou je jouw job kort beschrijven?

Mijn job is om het warehouse draaiende te houden. Eigenlijk ben ik een beetje de ogen en oren van Kenny, maar dan in Oostende. Die afstand met Mechelen valt wel heel goed mee. We telefoneren regelmatig en gebruiken e-mail en WhatsApp om in contact te blijven. Meestal volgt er op vrijdag een wekelijkse update aan Kenny. Op die manier weet hij wat er allemaal gebeurd is. 

Hoe ziet een werkdag eruit?

Die begint ‘s morgens met het opzetten van de computers en het maken van koffie. En dan beginnen we (Michael en ik) eraan. Het verdere verloop van de dag is eigenlijk telkens anders. Heel veel variatie dus. Dat is iets dat ik graag heb en jobs met afwisselende taken heb ik altijd graag gedaan. Naast variatie vind ik het leuk dat er constant vernieuwing en verandering is. We leven in een wereld die niet stilstaat.

Wat heb je zoal gedaan in jouw loopbaan?

Vroeger was ik bewakingsagent. Wanneer je aan jouw dag begon, wist je nooit op voorhand wat er ging gebeuren. Daarna ben ik 6 jaar zelfstandige geweest met een broodjeszaak die werd gecombineerd met een online shop voor brood- en ontbijtmanden. Ook verkocht ik wijn online. In mijn periode voor ShopWeDo heb ik voor een speelgoedwinkel gewerkt. Dit was bij het hoofdkantoor waar ook de webshop zit. Toen heb ik mijn ervaring opgedaan over logistiek binnen e-commerce. 

Koop je zelf veel dingen online?

Meer mijn vrouw eigenlijk (lacht). Ik ben zelf meer actief op tweedehandsplatformen. Wij rijden met een Volkswagen New Beetle en we verzamelen daar alles van, zoals miniatuurautootjes en dergelijke. Intussen hebben we al zo’n tweehonderdtal kleine autootjes staan in de living. Zulke dingen vind je niet meer in de winkel en daarom ga ik online op zoek.