Meet the team – Wannes

Met de komst van meer automatisatie in ons magazijn, kwam ook Wannes. Als onderhoudstechnieker is hij een beetje een manusje-van-alles, maar die afwisseling kan hij wel smaken. Lees het interview met onze handige harry Wannes hieronder. 

Hoe zou je jouw job omschrijven?

Als onderhoudstechnieker sta ik in voor alles wat met machines te maken heeft. Zo zorg ik bijvoorbeeld voor het dagelijks onderhoud van de JIVARO PRINT en de dozenopzetmachine. Zijn er problemen met de machines? Dan zorg ik voor de reparatie. Verder ben ik een beetje een manusje-van-alles. Zo hielp ik even geleden bij de verhuis van het magazijn en ben ik momenteel bezig met het bouwen van een beursstand.  

Hoe heb je de voorbije maanden ervaren?

Heel positief! Mijn job is er eentje met veel afwisseling en vrijheid. Ik ben in september begonnen en heb me sindsdien nog geen moment verveeld. 

Hoe ziet een werkdag eruit?

Meestal begin ik mijn dag met het legen van de containers voor het karton. Daarna start ik met het dagelijks onderhoud van de JIVARO PRINT en de dozenopzetmachine. Zo kan de late ploeg in een proper en goed functionerend magazijn aan de slag. In de namiddag hou ik me bezig met afwisselende jobs. De invulling ervan gaat van het oplossen van problemen tot het ophangen van bijvoorbeeld signalisatie. Elke dag is anders!

Deed je hiervoor een gelijkaardige job?

Niet echt! Ik werkte hiervoor met elektrische motoren en transformatoren. Ik hield me bezig met de revisie en herstellingen. Ik had dus wel al veel ervaring met motoren, maar nog niet met de specifieke machines die bij ShopWeDo te vinden zijn. Toch zijn deze machines aan de binnenkant vaak gelijkaardig, waardoor het een gemakkelijke aanpassing was om ook hier reparaties uit te voeren. 

Wat maakt jouw job leuk?

De diversiteit aan opdrachten. Zoals ik al zei, ik heb me nog geen moment verveeld sinds ik hier begonnen ben. Deze afwisseling tussen mijn vaste opdrachten en de wisselende opdrachten vind ik superleuk. Zo is geen enkele dag hetzelfde. 

Online shoppen, is dat iets voor jou? 

Ja, meer en meer. Vroeger kocht ik enkel dingen voor mijn hobby online. Dit omdat je hier toch wel een veel ruimer aanbod hebt! Sinds corona moet ik toegeven dat ik veel meer online ben gaan shoppen. Enkel kleding, schoenen en eten daar ga ik nog voor naar de fysieke winkel.