Meet the team – Michael

Voor deze editie keren we terug naar de kust. Michael is 27 jaar en maakt samen met Bart deel uit van het duo in Oostende. In mei 2020 is hij bij ShopWeDo gestart en inmiddels is het één jaar later. Hij beantwoordt met plezier enkele vragen over zijn job als orderpicker.

Je werkt hier intussen één jaar. Hoe heb je de voorbije maanden ervaren? 

Het was redelijk vernieuwend. Ik ben hier in Oostende ongeveer één maand na Bart begonnen. Toen stonden hier welgeteld 2 rekken recht. In het begin was er een constante afwisseling tussen het verwerken van de eerste orders en het in elkaar zetten van de nieuwe rekken. Gestart met een leeg magazijn… en nu opweg naar een vol magazijn.

Hoe ben je bij ShopWeDo terechtgekomen?

Toen ik hier begon, voelde het eigenlijk een beetje als terugkomen in een vertrouwde omgeving. In mijn vorige job was ik actief in de bewaking bij de haven van Zeebrugge. De onzekerheid door de coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat ik ben gaan uitkijken naar iets anders. Waarom zeg ik nu terug naar een vertrouwde omgeving? Voorheen heb ik meer dan 4 jaar gewerkt in een spare part center, een magazijn met allerlei wisselstukken van machines. De taken die ik daar deed, waren praktisch dezelfde als wat ik nu doe: inbound verwerken, orderpicken en verzenden van goederen. Ik was blij dat ik weer een job had gevonden in die richting.

Hoe zou je jouw huidige job uitleggen aan anderen? Wat vind je het leukst?

Mijn job houdt alles in dat met het magazijn te maken heeft. Zowel het ontvangen van goederen als het verwerken en verzenden ervan. We werken hier maar met 2, dus de jobvariatie omvat zowat alles. Zo maken we bijvoorbeeld ook de verzendlabels aan. Allerlei dingen die erbij komen kijken. Dat vind ik wel leuk aan de job. Het is ongetwijfeld de variatie die het leukst is, want elke dag is anders. 

Bart is jouw enige collega in Oostende. Hoe is het om daar met 2 te werken? 

Het is natuurlijk heel anders dan in Mechelen omdat we inderdaad maar met 2 zijn. Maar ik vind het hier heel aangenaam om te werken. Bart en ik komen erg goed overeen, wat natuurlijk niet onbelangrijk is wanneer je niet in een groot team werkt.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mijn werkdag begint zeer eenvoudig met het opstarten van de computer wanneer ik aankom. Ik help eventueel eerst met het aanmaken van batches om die erna te printen. Dan bekijk ik hoe de dag verloopt en begin ik met het verzenden.

Ben je iemand die af en toe online winkelt?   

Ja, eigenlijk doe ik veel aan online shoppen (lacht). Waarom? Als je vergelijkt met prijzen in de winkel, dan is het online meestal toch iets goedkoper. Het prijsverschil is dan voor mij de moeite waard, ook al moet je dan een dag langer wachten. Wat ik zoal bestel, varieert. Eigenlijk gewoon alles. Van een telefoon tot games en accessoires. Maar ook kledij koop ik geregeld op een webshop. Toch zijn er nog altijd dingen die ik in de winkel koop. Ik wissel af tussen online en offline. Onlangs kochten we een nieuwe stofzuiger in een lokale winkel. In de winkel had ik mijn gsm bij de hand om prijzen te kunnen vergelijken, maar uiteindelijk was er geen verschil.