Meet the team – Jurgen

Jurgen versterkt sinds januari ons supportteam. Als Support Agent omschrijft hij zijn job in het kort als “het ondersteunen van klanten”. Wat dit precies inhoudt, lees je hieronder. 

Hoe zou je jouw job omschrijven?

Mijn takenpakket is best uitgebreid. Breed gezegd hou ik me als Support Agent bezig met Customer Support. Ik help klanten – zowel telefonisch als via tickets en e-mails – met allerhande vragen. Dit kunnen vragen zijn over het platform zelf, inbounds, bestellingen, etc. Zeer uiteenlopend dus! Ook volg ik onze B2B-projecten op. Wanneer een klant bijvoorbeeld een actie van plan is zorg ik ervoor dat alles logistiek klaarstaat!

Hoe heb je de voorbije maanden ervaren?

Ik ben bij ShopWeDo gestart in januari. Ik ben hier dus nog niet zo heel erg lang in dienst. Dit maakt dat de voorbije maanden dus enorm leerrijk zijn geweest. Ik leerde veel bij over de logistieke flow die schuilgaat achter webshops. Dit is uiteraard heel belangrijk om mijn job goed te kunnen uitvoeren en klanten écht te helpen. Ondertussen ken ik veel van onze klanten goed. Dit maakt het contact des te leuker. 

Hoe ziet een werkdag eruit?

Ik start mijn dag doorgaans met het meest dringende: het oplossen van Q&A’s. Dit zijn vaak zendingen die – nadat ik de vorige werkdag heb afgesloten – niet zijn vertrokken wegens een probleem (bv. te weinig voorraad, een probleem met de adresgegevens, … ). We doen ons uiterste best om Q&A’s zo snel mogelijk op te lossen, zodat ze meteen kunnen vertrekken naar de eindklant. Nadien staat het beantwoorden van tickets en e-mails met klantvragen op de planning. Toch zie je mij niet altijd achter mijn computer zitten. Ik vertoef ook heel vaak in het magazijn, waar ik fysiek zaken kan controleren.

Deed je hiervoor een gelijkaardige job?

Niet echt! Ik werkte als manager in een elektrozaak. De job die ik daar vervulde was meer gericht op verkoop. Ervaring met klantcontact had ik natuurlijk wel al: ik bood er ondersteuning en loste problemen op. Ik voelde dat ik hier in wou verder gaan en waagde mijn kans als Support Agent bij ShopWeDo. Hier ligt de focus ook meer op B2B-klanten, wat ik erg fijn vind.

Wat maakt jouw job leuk?

De variatie! Ik vind de afwisseling tussen het beeldschermwerk en het fysiek controleren van zaken in het warehouse erg leuk. Verder vind ik ook de B2B-projecten heel boeiend. Deze zijn altijd uniek en vragen een andere aanpak. Ook de sfeer binnen het team is uiteraard van groot belang en die zit goed!

Online shoppen, is dat iets voor jou? 

Ja, zeker en vast! Wat me vooral overtuigd om vaker online te shoppen is het ruim aanbod en de snelle levering. En je hoeft alleszins geen uren op zoek naar parking!