Meet the team – Jens

Wie is Jens?

Jens is 35 jaar en begon meer dan 7 jaar geleden bij Jongster Group te werken als webmaster voor de webshop van Babygoodies. Samen met Kenny heeft hij ShopWeDo e-fulfilment opgericht. Wist je zelfs dat hij de naam en het logo bedacht heeft?

Hoe zou jij jouw job omschrijven?
Ik ben CIO voor de hele groep en dus ook voor ShopWeDo, dit wil zeggen dat ik insta voor het ontwikkelen van het platform (IT-matig) dat achter ons bedrijf zit. Daarnaast ontwikkel ik nieuwe producten en werk ik business- en prijsmodellen uit. Ook het kijken en meedenken met de markt is hiervoor noodzakelijk.

Wat is voor jou een typische werkdag?
Een typische werkdag? Die heb ik niet. Het grootste deel van mijn werk bestaat uit de programmatie van ons platform opvolgen, het ontwikkelen en optimaliseren van al onze informatiestromen en processen. Dit zowel voor de connectie naar de klant als voor in ons magazijn. Soms staan er meetings met klanten gepland, de andere keer is het tijd voor intern overleg. Voor mij is het daarom altijd anders, dus een typische werkdag is best moeilijk te omschrijven.

Wat vind je dan het leukste aan jouw job?
De grote afwisseling is zonder twijfel het leukste. Ik ben constant bezig met het bedenken, ontwikkelen en maken van processen. Eigenlijk zou je het kunnen omschrijven als ‘structuur brengen in de chaos’. Dat is het idee een beetje. Een omgeving waar alles vastligt, daarin zou ik niet graag werken. Het boeit mij net enorm dat geen enkele dag hetzelfde is. Zo proberen we in het magazijn alles in goede banen te leiden. Voor het uitwerken van nieuwe processen en producten is het dan weer belangrijk dat we een concrete vraag vanuit de markt kunnen omzetten naar iets dat voor ShopWeDo werkbaar is. Zo hebben we onlangs een aantal dingen aan onze software aangepast om specifiek op bol.com te kunnen verkopen.

Had je hiervoor een gelijkaardige job?
Van opleiding heb ik hotel, keuken en restaurant gedaan op de hotelschool. Helemaal iets anders, maar IT is eigenlijk altijd mijn passie geweest. Om die reden heb ik mezelf hierin opgeleid en geschoold tot waar ik vandaag sta. 

Bij Jongster Group werkte ik eerst als webmaster. Dit was het beheren van de website, vooral aan de achterkant: het hele achterliggende proces en de lay-out. Niet veel later werd ShopWeDo dan opgericht. Ik weet nog hoe we helemaal in het begin op beurzen gingen staan en folders uitdeelden. Met zes klanten is het allemaal gestart, waarvan we vandaag nog enkele aan boord hebben. 

Hoe heb je de afgelopen maanden ervaren?
Dat was eigenlijk zeer leuk. Het was wel voor iedereen in het team zeer intensief. Van iemand die pakjes inpakt en heel hard zijn best deed om tot in de laatste uurtjes de orders te verwerken, tot de klantendienst en ook het management. Iedereen heeft in het voorjaar hard gewerkt om de plotse en gigantische vraag van de markt aan te kunnen. De zomer konden we dan gebruiken om ons voor te bereiden op de eindejaarspiek, wat altijd een piekmoment is voor e-commerce. Dit jaar mogen we met zekerheid verwachten dat de piek nog extremer zal zijn dan anders. 

De afgelopen maanden was het fijn om te zien hoe zowel de mensen, als de software en de bedrijfsstructuur zeer schaalbaar zijn om pieken op te vangen. Voor mij was dit extra leuk om dit te mogen ervaren, aangezien ik daar een heel stuk ontwikkeling aan heb bijgedragen. Het is voor mij altijd een passie geweest om iets te ontwikkelen dat veel mensen gebruiken en dat hen het leven echt wel makkelijker maakt. Ik denk dat we met ShopWeDo hierin geslaagd zijn. 

Ben je zelf iemand die graag of regelmatig online koopt?
Ja! Ik vind dat ongelofelijk gemakkelijk, dat vind ik eigenlijk het beste aan e-commerce. Vandaag is het voor veel consumenten al lang niet meer de prijs, die hen online doet kopen. In tegenstelling tot vroeger, betaal je online niet noodzakelijk minder. Het is vooral het gebruiksgemak dat primeert. Zelf doe ik boodschappen online en koop ik dingen zoals kleding en speelgoed. 

Word jij onze nieuwe collega?

We zoeken namelijk nog een PHP developer, bekijk zeker de vacature als dit jouw ding is. En wie weet tot snel!